Wikicitáty:Pod lípou: Porovnání verzí

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Přidáno 3 344 bajtů ,  před 2 měsíci
značka: doručení hromadné zprávy
(nová sekce →‎Server switch)
značka: doručení hromadné zprávy
[[User:Xeno (WMF)|Xeno (WMF)]] 10. 9. 2021, 17:06 (UTC)
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:Xeno (WMF)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Xeno_(WMF)/Delivery/Wikiquote&oldid=22002280 -->
 
== Server switch ==
 
<div class="plainlinks mw-content-ltr" lang="cs" dir="ltr"><div class="plainlinks">
 
[[:m:Special:MyLanguage/Tech/Server switch|Přečíst si tuto zprávu v jiném jazyce]] • [https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Translate&group=page-Tech%2FServer+switch&language=&action=page&filter= {{int:please-translate}}]
 
[[foundation:|Nadace Wikimedia]] bude testovat přepínání mezi svým primárním a sekundárním datovým centrem. Tím se ujistíme, že Wikipedie a další wiki projekty zůstanou online i v případě katastrofy. Abychom se ujistili, že všechno funguje, potřebuje technologické oddělení Wikimedia provést plánovanou zkoušku. Tato zkouška ukáže, zda dokážeme spolehlivě přepnout z jednoho datového centra na druhé. Příprava zkoušky a pohotovost pro řešení všech neočekávaných problémů si vyžádá mnoho týmů.
 
Veškerý provoz bude '''v úterý 14. září 2021''' přepnut zpět do primárního datového centra.
 
Kvůli jistým omezením v [[mw:Manual:What is MediaWiki?|MediaWiki]] se musí bohužel v průběhu přepínání pozastavit všechny editace. Omlouváme se za tuto nepříjemnost a pracujeme na tom, abychom ji v budoucnu minimalizovali.
 
'''Po krátký čas budete moci všechny wiki číst, ale nikoli editovat.'''
 
*Editace budou vypnuté nejvýše hodinu v úterý 14. září 2021. Test bude zahájen v [https://zonestamp.toolforge.org/1631628049 16:00 SELČ] (14:00 UTC, 07:00 PDT, 10:00 EDT, 15:00 WEST/BST, 19:30 IST, 23:00 JST a na Novém Zélandu v 02:00 NZST ve středu 15. září).
*Pokud se v této době pokusíte editovat nebo změny uložit, zobrazí se vám chybové hlášení. Doufáme, že se v tomto období žádné editace neztratí, ale nemůžeme to zaručit. Pokud uvidíte chybové hlášení, počkejte prosím, dokud se vše nevrátí do normálu. Poté byste měli být schopni svou editaci uložit. Doporučujeme však, abyste si nejprve udělali kopii svých změn, jen pro jistotu.
 
''Další důsledky:''
 
*Úlohy na pozadí budou pomalejší a některé se mohou ztratit. Červené odkazy se mohou aktualizovat pomaleji než obvykle. Pokud založíte článek, který je již odkazován odjinud, zůstane odkaz červený déle, než je obvyklé. Některé dlouho běžící skripty budou muset být zastaveny.
* Předpokládáme, že nasazování nového kódu bude probíhat jako v běžném týdnu. <span lang="en" dir="ltr" class="mw-content-ltr">However, some case-by-case code freezes could punctually happen if the operation require them afterwards.</span>
 
V případě nutnosti může být tento projekt odložen. Můžete si [[wikitech:Switch_Datacenter|přečíst rozvrh na wikitech.wikimedia.org]]. Jakékoli změny budou oznámeny v rozvrhu. O této zkoušce proběhnou další oznámení. Na všech wiki se bude 30 minut před zahájením této operace zobrazovat banner. '''Šiřte prosím tyto informace ve své komunitě.'''</div></div> [[user:SGrabarczuk (WMF)|SGrabarczuk (WMF)]] ([[user talk:SGrabarczuk (WMF)|<span class="signature-talk">{{int:Talkpagelinktext}}</span>]]) 11. 9. 2021, 00:46 (UTC)
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:SGrabarczuk (WMF)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Distribution_list/Global_message_delivery&oldid=21980442 -->

Navigační menu